Poskrbite za dobro osvetlitev!

Veste, kako dobro osvetliti pisalno mizo? Navsezadnje za njo verjetno tudi vi preživite ogromno časa. Ob tem pa mora biti primerno osvetljena ne le pisalna miza, temveč tudi računalniški zaslon. Za oči je najbolje, če je osvetljena stena za njim, hkrati pa je treba poskrbeti tudi za dobro osvetlitev tipkovnice in same pisalne mize, kar je nujno za zbrano delo. Slaba osvetlitev namreč zmanjša našo zbranost, zato težje delamo. Prav zato je dobra namizna svetilka nujna. Brez nje namreč zelo težko delamo zbrano in produktivno.

LED namizna svetilka

Za osvetlitev delovne površine oziroma pisalne mize se zelo dobro obnese LED namizna svetilka. Se namreč manj segreva kot običajna halogenska žarnica ter zdrži veliko več obratovalnih ur, zato ima daljšo življenjsko dobo. Pri nekaterih takšnih svetilih se žarnice sploh ne da zamenjati, saj je njena življenjska doba skorajda tako dolga kot življenjska doba same LED luči. Poleg tega pa takšna svetilka z LED tehnologijo omogoča boljšo svetilnost in izbiro svetlobe, primerne za naše oči in vrsto dela, ki ga opravljamo v pisarni.

Kako osvetliti pisalno mizo?

Namizna svetilka se največkrat namesti na rob pisalne mize, tako da jo osvetljuje od strani. Pri tem je zelo pomemben kot osvetlitve. Na srečo je namizna svetilka fleksibilna in si jo lahko tako sproti prilagodite glede na potrebe in vrsto dela. Podnevi oziroma takrat, ko takšne dodatne osvetlitve ne potrebujete, pa luč enostavno umaknete na stran, da vas ne moti pri delu. Pomemben pa je tudi sam način pritrditve, ki mora biti čim bolj enostaven.

Eleganca, ki prepriča

Sodobno oblikovane luči poleg odlične svetilnosti in varčnosti prepričajo tudi s svojo eleganco. Praktična in fleksibilna oblika, ki jo ima namizna svetilka, je hkrati tudi zelo minimalistična, zato se odlično poda v prav vsak prostor. Takšna namizna svetilka je primerna tudi za poslovno rabo in za namestitev v pisarno. Pomembno je le, da so vsa svetila v prostoru med seboj usklajena, kar ni težko, glede na to, da so dandanes v modi in rabi predvsem preprosto, a sofisticirano oblikovana svetila v kromiranem ohišju, ki se ne glede na različne oblike lepo skladajo med seboj.

Članki iz iste kategorije: