Izbira kakovostnega pohištva za dnevno sobo

Dnevna soba je prostor v domu, ki mu pri opremljanju radi posvečamo precej veliko pozornost. Primerno izbrano pohištvo za dnevno sobo vpliva na naše počutje in udobje. Posebno mesto zavzema sedežna garnitura in še drugi kosi pohištva.

Izbira sedežne garniture je še toliko bolj zahtevno opravilo, ker je na trgu v povezavi s tem nešteto možnosti. V prvi vrsti je ključna velikost sedežne, večjo pozornost si zaslužita tudi sama oblika in materiali.

Opremljanje manjše dnevne sobe

Opremljanje manjših prostorov je bolj zahtevno, saj je res potrebno paziti na čisto vsak kos pohištva. V manjšo dnevno sobo zagotovo ne boste postavili večje sedežne garniture, saj bi verjetno zavzela bistveno preveč prostora. V tem primeru je morda bolje izbrati manjši kavč ali dvosed.

manjša dnevna soba
Za manjšo dnevno sobo je morda bolje izbrati manjši kavč ali dvosed.

Za manjši dnevni prostor je lahko odlična izbira tudi kotna sedežna. Ta ponuja večjo sedalno površino in lahko deluje zelo elegantno. V manjši sobi s pomočjo takšnega kosa pohištva lahko lepo izkoristite kotni del. Vsekakor so tovrstne sedežne garniture primerne tudi za večje dnevne sobe, ker z njimi lahko zelo lepo zapolnite prostor, da ne deluje preveč prazno.

Izgled moderne dnevne sobe

Moderna dnevna soba vključuje sodobno zasnovano pohištvo za dnevno sobo, ki je lahko narejeno iz najrazličnejših materialov. Kljub temu pa ni nujno, da tudi vi posežete po kosih, ki so v tem hipu najbolj v trendu.

Za moderne dnevne je med drugim značilno, da so precej minimalistično opremljene. To pomeni, da se v prostoru nahajajo samo najbolj pomembni kosi pohištva in le malo elementov, ki bi sicer lahko preveč zapolnjevali prostor.

Barve v dnevni sobi

Čeprav smo pri opremljanju dnevne sobe pogosto pozorni predvsem na kose pohištva in na njihove materiale, pa včasih pozabimo, kako zelo velik vpliv imajo lahko izbrane barve.

Pri izbiri barvnih odtenkov v dnevni sobi pazite na samo na barve pohištva, temveč tudi na barve sten. Če bodo stene povsem bele, si lahko privoščite nekoliko več svobode pri izbiri barv pohištva. Če pa bo katera od sten v bolj drzni barvi, naj bo na primer sedežna garnitura v nevtralni barvi.

V tem videu z vami delimo nekaj barv, ki se jim morate izogibati, če želite, da je vaša dnevna soba videti elegantna in sveža! Namesto tega se odločite za barve, ki bodo vaši dnevni sobi dale svež, eleganten videz!

Če z izbiro barvnih kombinacij nimate preveč izkušenj, vam lahko pri tem pomagajo izkušeni strokovnjaki, na primer notranji oblikovalci.

Osnovno pohištvo za dnevno sobo

Ko je na vidiku pohištvo za dnevno sobo, verjetno vsi najprej pomislite na sedežno garnituro, kavno mizico in še na kakšen enosed. Zelo priljubljena izbira so lahko tudi fotelji, ki delujejo sila elegantno.

osnovno pohištvo za dnevno sobo
Osnovno pohištvo za dnevno sobo obsega sedežno garnituro, kavno mizico in kakšen enosed. Zelo priljubljena izbira so lahko tudi fotelji.

Seznamu osnovnega pohištva za dnevno sobo lahko seveda lahko dodate še vrsto dodatkov oziroma elementov, ki prostor še bolj popestrijo. Če je prostor majhen, z njimi ni dobro pretiravati.

Enosed za še bolj sproščeno vzdušje v dnevni

Če želite v dnevnem prostoru poskrbeti za še bolj sproščeno vzdušje, se lahko odločite za nakup enoseda. Če je prostor dovolj velik, ga lahko umestite poleg ali pa nekoliko stran od izbrane sedežne garniture.

Na trgu so na voljo najrazličnejši enosedi, ki se med seboj razlikujejo tudi po materialih. Posebej elegantno in privlačno deluje enosed, ki je izdelan iz usnja. Je praktičen za uporaba in ne nazadnje tudi za čiščenje oziroma vzdrževanje.

Izbira primernega fotelja

Omenili smo, da so v dnevnih prostorih zelo dobrodošla izbira tudi fotelji. Kljub temu pa je treba izbrati takšnega, ki vam bo pomagal ohranjati lepo držo. Pri fotelju, ki ni primeren za vas, vedno obstaja precej veliko tveganj za nastanek številnih težav, ki so povezane z zdravjem.

Pomembno je, da se pri izbiri fotelja vaši boki povsem prilegajo stiku med sediščem in naslonjalom sedeža. Ko je višina sedeža pri fotelju pravilna, so vaša stopala plosko na tleh. Celotna noga mora biti torej povsem podprta, in sicer tako da koleno tvori skorajda pravi kot.

udobni fotelji
Fotelji se lahko uporabljajo kot možnost udobnega sedenja, saj nudijo udoben prostor za branje.

Pravilna mora biti tudi sama globina sedeža pri fotelju. Če je pravilna, potem se zadnji del kolena nežno dotika roba sedišča. Pazite tudi na širino pohištva, spodnji del hrbta in na vrat in glavo. Ko je vrat povsem podprt, glava ni potisnjena naprej ali postavljena preveč visoko nad naslonjalom stola.

Pomembno je, da je čisto vse pohištvo za dnevno sobo ne samo primerne velikosti, oblike in primernih materialov, temveč predvsem dovolj udobno. Le tako boste v ta prostor svojega doma še raje zahajali in se v njem družili s svojimi najbližjimi skozi dan in zvečer.

Članki iz iste kategorije: