Današnje spalnice

Kjer preživimo tretjino življenja in se spočijemo za naslednji dan so ravno naše spalnice. Spalnica je sveti kraj v vsakem domu, ki če ga opremimo z malo domišljije bomo vsak dan se zbudili osveženi in pripravljeni na nove izzive. Prostor kjer počivamo smo vede ali nevede z njem zelo intimno povezani, saj se tam prepustimo sanjam.

Naše spalnice so osebno zatočišče pred svetom in je po navadi zadnja soba kateri namenimo pozornost prenove. Če pa se lotimo prenove, je pa to po navadi najbolj uspešen projekt v celi hiši, saj imam toliko opcij, ki so cenovno ugodne in obenem za mnogokrat polepšajo občutek bivanje v spalnici. To je na koncu lahko samo dekoracija na omari, namizna svetilka ali nova zavesa.

Postelja kot pomemben dejavnik

Naša spalnica je lahko vrhunska, ampak če zaspimo na postelji, ki nam ni po godu se lahko zbudimo vse prej kot naspani. Tukaj je zelo pomembna žimnica. V bistvu je to najbolj pomemben del katerekoli spalnice (www.prevc.si). Ko izbiramo primerno žimnico se je bolje odločiti za tisto, ki nam je najbolj udobna, saj tudi če zapravimo malo več, bomo v vsakem primeru jo imeli lahko za veliko let in tudi bolje bomo spali.

Spalnice za nočne bralce

V naših spalnicah se pogosto sproščamo z branjem dobre knjige in primerna osvetlitev je ključnega pomena. Če imamo možnost lahko izkoristimo naravno svetlobo, ki jo spustimo čez okna v spalnico. Dobra ideja je, da osvetlimo temne kote s kakšno svetilko, da razpustimo sence in povečamo udobje ob branju. Tako bomo imeli možnost zatemniti prostor po želji, in če rabimo luč, ga tudi osvetliti.

Barva in prostor

Dostikrat se zgodi, da v spalnici nimamo dovolj prostora za vse kar bi želeli in tako moramo optimizirati s pohištvom. Najbolje je, da si prostor uredimo tako, da imamo vso potrebno pohištvo primerno postavljeno z dovolj prostora za gibanje.

Barve so tisto, kar doda občutek prostoru vsakič, ko vkorakamo vanj. Lahko bi rakli, da barva narekuje energijo prostora tako, da če želite bolj energično spalnico si izberite bolj tople barve (oranžna, rdeča, rumena…)

Dodatni okraski

Kar res doda poseben občutek prijetnosti in udobja vsaki spalnici je dekorativno pohištvo. Posteljnina, zavese, tepihi itd. dodajo vsaki spalnici poseben občutek. Pri izboljšanje spalnice lahko z malo kreativnosti močno izboljšamo občutek sobe in posledično se tudi bolje spočijemo.

Ker so stropna svetila prisotna v vsakem domu, je izbira na tem področju res velika. Različni modeli se med seboj razlikujejo po namembnosti. Preberi več …

Članki iz iste kategorije: