Sedežne garniture s klasično modernim dizajnom

Morda je najtežje opremiti ali prenoviti dnevni prostor, saj se v njem najpogosteje pa tudi najdlje časa zadržujemo s svojimi najbližjimi. Zato je še toliko pomembneje, kaj bomo postavilo vanj. Osrednje pohištvo tovrstnega domačega prostora je praviloma sedežna garnitura.

Izbira primerne sedežne garniture je dandanes še toliko težja, ker nam proizvajalci pohištva ponujajo neskončno veliko možnosti. Na voljo so kotne sedežne garniture, tudi takšne s počivalniki, najrazličnejši sedežni sestavi, za piko na i lahko odlično poskrbijo tabureji ali pa vse bolj moderne vreče za sedenje.

Pri izbiri pohištva za dnevni prostor smo na samem začetku najbolj pozorni na velikost. Predvsem od prostora v sobi je namreč odvisno, kako velika sedežna garnitura ali kavč jo bosta krasila. Izjemnega pomena so tudi materiali in barve.

Materiali in barve sedežnih garnitur

Pri izbiri pohištva za dnevni prostor smo na samem začetku najbolj pozorni na velikost. Predvsem od prostora v sobi je namreč odvisno, kako velika sedežna garnitura ali kavč jo bosta krasila. Izjemnega pomena so tudi materiali in barve.

Pohištvo za dnevne sobe s klasično modernim dizajnom je najpogosteje izdelano iz usnja ali pa tkanine. V ospredju sta zlasti premium in classic usnje. Prvi tip predstavlja pravo goveje usnje brez procesa peskanja. To pomeni, da obdrži prvotno debelino, trdnost in naraven videz. Za klasični tip pa velja, da ga uporablja večji del svetovne proizvodnje sedežnih garnitur in drugega pohištva.

Barve pohištva zaokrožujejo videz celotnega prostora, prav tako vplivajo na samo počutje uporabnikov. Na voljo je tudi do več kot 50 različnih barvnih odtenkov usnja in blaga.

Kaj predstavljajo sedežni sestavi

Ena od odličnih rešitev za dnevne prostore so tudi sedežni sestavi. To je praviloma niz troseda, dvoseda in enoseda ali celo kombinacija izbranih. Večina kupcev tovrstnega pohištva ima svoj dnevni prostor razporejen tako, da ne zmorejo kombinirati katero koli drugo obliko sedežne garniture.

Nasploh pa velja, da so sestavi manj prilagodljivi. So pa toliko boljša odločitev, ko je govora o sami postavitvi v prostor. Za dobro odločitev se izkaže tudi nakup dodatnega enoseda, in sicer v kombinaciji s katero od drugih podobnih oblik.

Barve pohištva zaokrožujejo videz celotnega prostora, prav tako vplivajo na samo počutje uporabnikov. Na voljo je tudi do več kot 50 različnih barvnih odtenkov usnja in blaga.

Samostojni počivalniki

Ne nazadnje pa v svojo dnevno lahko postavite povsem samostojni počivalnik. Čeprav se kupci vse pogosteje odločajo za sedežne garniture s počivalnikom, slednjega torej lahko kupite kar v samostojni obliki. Ta je še posebej praktičen in uporaben za vse tiste, ki si tudi v tem delu doma želite kakovostnega počitka in celo spanja.

Vreče za sedenje so izjemno dobrodošle tudi v otroških sobah

Pomembno je, da si nekje v stanovanju ali hiši zasnujemo kotiček, ki bo namenjen samo druženju. V ta namen vsekakor lahko uporabite kar dnevni prostor ali pa manjšo samostojno sobo. Vanjo lahko postavite simpatične vreče za sedenje v najrazličnejših intenzivnih barvnih odtenkih. Lahko so razporejeno v krogu ali vsepovsod. Nekam na sredino pa postavite lično barsko mizico, ki bo dobro služila svojemu namenu.

Vreče za sedenje se odlično obnesejo tudi v otroških in mladinskih sobah. Otroci in najstniki se nanje usedejo tedaj, ko so nekoliko bolj sproščeni in razigrani. Pri opravljanju svojih domačih nalog pa seveda uporabljajo dobro zasnovane pisarniške stole.

Za piko na i lahko odlično poskrbijo tabureji ali pa vse bolj moderne vreče za sedenje.

Poceni in udobno pohištvo

Vreča za sedenje je nasploh postala skorajda nepogrešljiva v vsakem domu. Ponekod takšne kose pohištva koristno uporabljajo v poslovnih objektih, ko je na primer čas za sproščen sestanek ob kavi. Nekateri namreč menijo, da sproščeno vzdušje kar precej dobro vpliva na produktivnost.

Ključna prednost, s katero se ponašajo vreče za sedenje, pa je tudi ta, da so poleg udobja in praktičnosti cenovno zelo dostopne. Na izbiro so v različnih velikostih, oblikah in barvah. Pri izbiri bodite pozorni na materiale, ki v veliki meri vplivajo na kakovost in udobje. Tako kot večina drugega pohištva za sedenje in druženje so tudi tovrstne vreče najpogosteje izdelane iz pravega ali umetnega usnja ali pa iz tekstila.

Ena od odličnih rešitev za dnevne prostore so tudi sedežni sestavi. To je praviloma niz troseda, dvoseda in enoseda ali celo kombinacija izbranih.

Pohištvo za večjo barvitost prostora

Ste si v svojem domu kdaj na hitro želeli kakšne sveže spremembe? Morda se vam je zazdelo, da je vaša soba za druženje povsem pusta in dolgočasna že na prvi pogled. V tem primeru lahko vanjo postavite eno ali dve vreči za sedenje v toplem barvnem odtenku. A pazite, da s tovrstnimi kosi prostor ne boste preveč natrpali.

Vzdrževanje pohištva za sedenje

Sedežne garniture, kavči, enosedi, dvosedi, trosedi in nenazadnje vreče za sedenje imajo lahko precej dolgo življenjsko dobo. Slednja je v veliki meri zagotovo odvisna od materialov, vsekakor pa tudi od vzdrževanja oziroma čiščenja.

Čiščenje vreče za sedenje in drugih kosov pohištva je odvisno od vrste materialov. Prodajalci vam bodo že pri nakupu svetovali, kako na primer najhitreje, najprimerneje pa tudi najugodneje očistiti določeno vrsto materiala. Če boste to počeli dosledno, vam lahko posamezni kos odlično služi tudi desetletje in še več.

Članki iz iste kategorije: