Kotli

Oljni nizko temperaturni litoželezni kotli

Komplet sestoji iz nizkotemperaturnega litoželeznega kotla Optima 2 H21 s kotlovno regulacijo, protihrupnim pokrovom in grelnika sanitarne vode SGW 150. Kotel je izdelan iz visoko kakovostne sive litine GG20, je odporen na korozijo in lahko deluje pri nizkih delovnih temperaturah. Nazivno območje toplotne moči je od 16 do 21 kW. Dovršena kotlovna geometrija in preizkušeni trivlečni princip delovanja mu zagotavljata do 96,4 izkoristek. Kotel je obdan z izolacijo iz 80 mm debele mineralne volne in s plaščem iz prašno lakirane pločevine. Na sprednji strani je protihrupni pokrov iz ABS-materiala, ki dodatno izboljša izgled kotla in zmanjša hrup pri obratovanju. Priključki za dvižni vod, povratni vod, polnilno pipico in tulko za tipala so izpeljani na zadnji strani kotla.

Grelnik sanitarne vode je ležeče konstrukcije, volumna 150 litrov, izdelan iz kakovostnih materialov. Vse površine, ki se stikajo z vodo so dvoslojno emajlirane, kar omogoča maksimalno higieno sanitarne vode in dolgo življenjsko dobo grelnika. Zunanje stene so izolirane s trdopenjenim poliuretanom debeline 50 mm, kar zagotavlja izjemno nizke izgube toplote. Toplotni izmenjevalnik je trapezne oblike s površino 0,75 m2. Postavljen je na dno grelnika, kar zagotavlja hitro ogrevanje sanitarne vode. Zmogljivost kotla OPTIMA 2: – kurišče nizkotemperaturnega kotla OPTIMA je izdelano iz korozijsko odpornih materialov. Zato lahko deluje brez poškodb tudi pri zelo nizkih delovnih temperaturah – kotli so maksimalno odporni proti temperaturnim šokom – obratujejo lahko v sistemih brez mešalnega ventila – trivlečni princip odvoda dimnih plinov omogoča tudi do 96,5% izkoristka ter minimalno onesnaževanje okolja – dvojna tesnitev vrat brez toplotnih mostov prispeva k dodatnemu zniževanju toplotnih izgub – lahek dostop do grelnih površin omogoča enostavno vzdrževanje kotla – gorilnik je zaščiten s protihrupno zaporo, kar zmanjšuje glasnost obratovanja – 5 letna garancija – Tehnični podatki :Višina : 1512 mm  Širina : 670 mm  Globina : 990 mm

PLINSKI KONDENZACIJSKI KOTLI

De Dietrich je že dobro uveljavljena blagovna znamka na slovenskem trgu. Zaradi svoje izredne kvalitete in dostopne cene, so bili plinski kondenzacijski kotli De Dietrich v letu 2007 najbolj prodajan izdelek te vrste med konkurenčnimi. Kotel serije DOMOPLUS je stenski plinski kondenzacijski kotel na voljo v dveh toplotnih razredih in sicer DPSM 3 -15, ki deluje v območju med 3kW in 15 kW, ter DPSM 3-25, ki deluje v območju med 4,2kW in 25kW. Razpon moči je v razmerju 1:6 kar pripomore k še bolj varčnemu delovanju kotla. Toplotni prenosnik je cilindrične monoblok oblike iz litine silicija ter aluminija, kar omogoča odlično izkoriščanje latentne toplote skozi celotno življenjsko dobo izdelka. Kotel je že v osnovi opremljen z vrhunsko vremensko vodeno regulacijo Diematic 3. Poleg osnovnih nastavitvenih temperaturnih in časovnih parametrov, regulacija vključuje tudi celotno diagnostiko delovanja kotla vključno s števcem vklopov ter delovnih ur kotla. In ravno s tema dvema parametroma je možno preko njunega razmerja zelo natančno določiti maksimalno potrebno moč delovanja kotla, ki jo je seveda z Diematic 3 regulacijo možno omejiti tudi na 3kW (pri izvedbi DPSM 3-15). Ta lastnost zelo pripomore k še bolj varčnemu delovanju kotla, ki je trenutno s svojimi 0,047 €/kWh energije, poleg toplotne črpalke, najbolj varčen proizvajalec toplotne energije. Obe verziji sta dobavljivi v različnih izvedenkah in sicer kot DPSM, ki je namenjen samo za ogrevanje, DPSM-LP namenjenim za ogrevanje ter ogrevanje tople sanitarne vode preko eksternega grelnika, DPSM-CS z vgrajenim 55 litrskim grelnikom, DPSM-B80 s prigrajenim 80 litrskim stenskim grelnikom ter verzija DPSM-S130 s podstavljenim grelnikom tople sanitarne vode.

KOTLI NA PELETE IN SEKANCE

Kotel je primeren za kurjenje sekancev, pelet, drobne bio mase do 45% vlažnosti. V kotlu pravilno zgorijo tudi goriva razreda 6 in 7. Kompaktne in cenovno ugodne različice so primerne za uporabo v gospodinjstvih, kmetijstvu obrti in javnih ustanovah, povsod tam kjer se zahteva zanesljivo in ekonomično delovanje. Konstantno moč zagotavlja avtomatična tehnologija prekucnih ali pomičnih rešetk. Kotel ima napravo za avtomatski vžig z ventilatorjem na vroč zrak. Upravljanje in vzdrževanje je zaradi dveh velikih zbiralnikov za pepel zunaj kotla posebej enostavno. Kotel odlikujejo nizke emisijske vrednosti in optimalen izkoristek z več kot 90%. Zanesljiva tehnologija doziranja kuriva in gasilna naprava zagotavljata absolutno varno obratovanje. Celična zapora je posebej natančno izdelana in skrbi za zanesljivost doziranja. Vertikalne površine izmenjevalca toplote skrbijo za boljši prenos toplote. Kotel ima možnost, da zasilno obratuje udi na kosovni les.
Elektronska krmilna naprava kotla HDG Compact skrbi za dobro zgorevalno tehnologijo in je plod lastnega razvoja. Elektronska krmilna naprava se lahko nadgradi tudi za krmiljenje različnih ogrevalnih sistemov. Vsa aktualna stanja delujoče naprave so prikazana na displaju.
Polnjenje preko patentirane celične zapore in potisnega polža zagotavlja v povezavi z opremo za gašenje popolno varno obratovanje. S pomočjo celičnega kolesa se gorilna komora neprodušno odklopi od silosne in transportne enote ter predstavlja patentirano varovalo pred povratnim udarom plamena. Naslednja prednost je v tem, da velike lesene kose celična zapora razseka na manjše dele in tako ustvari idealne pogoje za izgorevanje. Posnemalna krožna naprava za odjem lesne mase iz silosa je primerna za preprosto, neproblematično odjemenje sekancev, pelet, oblancev, žagovine in briketov iz silosa. Maksimalna dolžina polža je do 6 m (maksimalna teža kuriva 250kg/m3). Odjemno napravo lahko vgradite tudi v večje zalogovnike, kadar se ne zahteva popolno praznjenje. Dve prednapeti zgibni ročici sta opremljeni s rotirajočimi vzmetnimi peresi, ki se vrtijo in posnemajo lesno maso na polž. Odvzem materiala sledi preko prečno ležečega, odprtega transportnega polža. Praznjenje s poševnim polžem se uporablja pri kvadratnih ali okroglih zalogovnih prostorih do premera 6 m. Dozirni sistem je lahko montiran v različnih položajih v polkrogu 180° glede na možnost priključitve iz silosa. Podrobneje so sistemi opisani v tehničnih prospektih. Za vsako napravo naredijo naši strokovnjaki posebno ponudbo s tehničnimi rešitvami, ki odgovarjajo kupcu. .
Toplovodni kotel za centralno ogrevanje na peleteTip : C 28 PELET

PELETE

Pelete so postale pristopni in cenovno ugodni vir energije. V Slovenije je že veliko proizvajalcev pelet, ki svoje proizvode dostavljajo kot kurilno olje v razsutem stanju ali pa pakirano v vreče po 15 kg. Pelete imajo zardi stiskanja skoncentrirano kurilno vrednost, ki je višja kot pri lesu. Poraba pelet je po volumnu 2x večja kot pri kurilnem olju, vendar nabavna cena na sezono dosega le 2/3 cene kurilnega olja.KOTEL:Kotel za kurjenje pelet zagotavlja komfortno, varčno in okolju prijazno gretje, ki ga omogočajo nove inovativne tehnologije. Ko zmanjka pelet ali elektrike, je v kotlu omogočeno tudi kurjenje polen.GORILNIK:Švedski gorilnik omogoča integracijo s kotlom na trda goriva. Gorilnik deluje podobno kot oljni gorilnik le, da so tu dimni plini prijazni okolju. Gorilnik se sam vžge deluje in ugaša. Dovajanje pelet je izvedeno z izredno varčnim dozirnim polžem, ki odjema pelete iz silosa in jih dozira v gorilnik.REGULACIJA:Namen regulacije je zagotoviti kontinuirano in kakovostno izgorevanje pri najmanjših obremenitvah okolja. Gorilnik ima svojo regulacijo, ki skrbi za popolnoma avtomatsko delovanje glede na signal temperaturnega tipala. Regulacija skrbi, da dosežemo nizke emisije CO, NOx. Za krmiljenje celotnega sistema je v set regulacije dodana še regulacija dviga povratka vode ter regulacija ogrevalnih krogov Seltron D2 ki preko sobnega termostata skrbi za želeno temperaturo v bivalnih prostorih.VARNO DELOVANJE:Kotel je opremljen tudi s termičnim varovalom, ki v primeru pregretja kotla takoj vklopi dotok hladne vode in tako ohladi kotel. Regulacija skrbi, da pri temperaturi vode v kotlu nad 80°C termostat preklopi na prvo stopnjo delovanja in upočasni proces zgorevanja. Če je dosežena ta temperatura tudi v akumulatorju tople vode se gorilnik izklopi. Ker je avtomatika gorilca popolna in preizkušena, kotel ne potrebuje gasilne naprave.
Prikazana shema vezave hidravličnih in električnih elementov zagotavlja optimalno delovanje sistema. Za vsak drug način vezanja ali zamenjave elementov proizvajalec ne zagotavlja optimalnega delovanja.

PREDNOSTI KURILNE NAPRAVE:      konstrukcija kotla je prilagojena za kurjenje pelet

  • popolnoma avtomatsko delovanje
  • izgorevanje brez škodljivost okolju
  • dobra regulacija skrbi za varčno delovanje
  • kotel je izdelan iz debelejše atestirane pločevine
  • visok izkoristek preko 88 %
  • ni problemov s pripravo goriva
  • dostava kot pri kurilnem olju
  • skrbimo za naravoDva primera kako je možno rešiti skladiščenje pelet

Dnevni zalogovniki 0,5 m3 ali 1,0 m3 se uporabljajo povsod tam, kjer ni možnosti za zidan zalogovnik.

Zidan zalogovnik je boljša rešitev saj smo neodvisni od polnjenja dnevnega zalogovnika. Nabavna cena pelet je znatno nižja. Imamo udobje nabave goriva kot pri kurilnem olju. Pri izgradnji je potrebno spoštovati predpise, zato Vam radi pomagamo pri projektiranju postavitve zalogovnika in namestitve opreme v kotlovnico.

Vgradnjo subvencionira država, zato je potrebno izpolniti nekatere pogoje. Kotel za kurjenje lesnih pelet izpolnjuje vse pogoje za pridobitev subvencije. Ustrezne papirje in obrazce k vlogi za pridobitev subvencije pripravimo tudi v podjetju. Obširne informacije v zvezi z subvencijo dobite na Agenciji za učinkovito rabo in obnovljive vire energije Dimičeva 12 1000 LJUBLJANA tel., 01/300 69 90 E-mail address: info.aure@gov.si.

TOPLOTNE ČRPALKE

Za enodružinsko hišo je s toplotno črpalko zemlja/voda Vitocal 200-G koriščenje obnovljivih virov energije posebno privlačno.

Toplotna črpalka zemlja/voda Vitocal 200-G nudi vse funkcije, ki so potrebne za ogrevanje enodružinske hiše. Na razpolago so stopnje moči od 6,5 do 9,6 kW, ki zagotavljajo preko celega leta udobno oskrbo s toploto v monovalentnem obratovanju.
Maksimalna temperatura vtoka 60 °C omogoča tudi uporabo radiatorjev.

Natural cooling: hlajenje z ogrevalnim sistemom

Vremensko vodena regulacija toplotne črpalke omogoča priključitev dveh ogrevalnih krogotokov in nudi razen tega tudi funkcijo »natural cooling«.

Preprosta vgradnja

Prav tako preprost je vnos toplotne črpalke Vitocal 200 tako, da se pri dobavi ločita ohišje in modul toplotne črpalke. Montaža na mestu samem je z multi vtičnim sistemom čisto preprosta.
Pregled prednosti:
§    Toplotna črpalka zemlja/voda,
Ogrevalna moč: 6,5 do 9,6 kW
§    Primerna za vse vrste obratovanja:
– prevzema v monovalentnem obratovanju v celoti ogrevanje prostorov in sanitarne vode
– dela monoenergetsko v kombinaciji z dodatnim električnim ogrevanjem
§    Lahko se koristi preko celega leta kot polnovreden ogrevalni sistem
§    Visoka obratovalna varnost, zanesljivost in miren tek zaradi popolnoma hermetičnega Compliant Scroll kompresorja z dvojnim dušenjem nihanj
§    Hladilno sredstvo R 410 A
§    Vremensko vodena, digitalna regulacija toplotne črpalke z integrirano funkcijo »natural cooling«
§    Na osnovi temperatur vtoka 60 °C je primerna tudi za radiatorske ogrevalne sisteme
§    Preprost vnos z ločitvijo ohišja od modula toplotne črpake
§    Integrirano črpalki za medij in ogrevalni krogotok ter 3potni preklopni ventil
§    Možna začasna vgradnja dodatnega električnega ogrevanja, npr za sušenje estriha
§    Integrirana varnostna skupina za priključitev ogrevalnega krogotoka

AKUMULACIJSKI BOJLERJI – HRANILNIKI TOPLOTE

Hranilniki toplote ECObasic

Solarni hranilnik toplote ECObasic je gospodarna in tehnično dovršena rešitev za hranjenje toplote v vaši solarni napravi za toplo vodo.

SOLARNI SISTEMI

SONČNA ENERGIJA IN SOLARNI SISTEMI PODJETJA WAGNER & CO

V našem programu so:
·    Solarne naprave za pripravo tople vode za domove, športne centre, vrtce, šole, gostišča menze in pralnice, izvedene s ploščatimi ali vakuumskimi kolektorji
·    Racionalni solarni paketi za družinske hiše in manjše stanovanjske objekte
·    Solarni sistemi s tehnologijo “drain back”
·    Solarni sistemi za ogrevanje s sončno energijo
·    Solarne strehe (Solar-Roof)
·    Solarne fasade
·    Solarni sistemi za večje objekte
·    Fotovoltaični sistemi za obratovanje na mreži in otočno obratovanje
·    Vrhunski kotli na biomaso podjetja Guntamatic
·    Programski paketi za simulacije solarnih sistemov in projektiranje
·    Seminarji in izobraževanja za arhitekte, načrtovalce in obrtnike
·    Strokovna tehnična literatura iz lastne založbe

Svetujemo projektantom, inštalaterjem, distributerjem in našim strankam. Pripravljamo projekte in projektne specifikacije. Nudimo izvedbo sistemov z montažo in zagonom. Naš cilj je zagotavljanje strokovne izvedbe solarnih sistemov na najvišjem nivoju, dolgoletno zadovoljstvo individualnih in večjih strank ter enostavno vzdrževanje brez pomanjkljivosti pri uporabi in okvar sistema.

REGULACIJSKI SISTEMI

Logamatic R2101
• Opis izdelka
• Podrobnosti izdelka
Logamatic R2109
• Opis izdelka
• Podrobnosti izdelka
Logamatic R2107
• Opis izdelka
• Podrobnosti izdelka
Logamatic EMS
• Opis izdelka
• Podrobnosti izdelka
Logamatic R4121
• Opis izdelka
• Podrobnosti izdelka
Logamatic R4211
• Opis izdelka
• Podrobnosti izdelka
Logamatic R4311
• Opis izdelka
• Podrobnosti izdelka

RADIATORJI

Klasični radiatorKORADO radiator z klasičnima priključkoma       Ventilski radiatorKORADO radiator z vgrajenim ventilom
Higijenski radiator KORADO Clean radiator    Kopalniški radiatorKORADO Rondo cevni radiator za kopalnico

CEVNI SISTEMI
DALPEX
LASER MULTI DALPEX – večslojne cevi za izdelavo inštalacij tople in hladne sanitarne vode, ogrevanja, komprimiranega zraka, hlajenja ter za tekoče prehrambene izdelke.
Cevi LASER MULTI DALPEX so zelo flexibilne in lahke ter so najboljša rešitev za izdelavo cevnih inštalacij. So 100% higienične kar omogoča brezskrbno izdelavo omrežja za pitno vodo in prenos tekočih prehrambenih artiklov ter sistem hlajenja. Imajo certifikat katerega je izdala Univerza v Pisi (Italija). Zunanja in notranja plast iz zamreženega polietilena (pex) s kisikovo zaporo je neobčutljiva na kakršnokoli korozijo in nalaganje apnenca iz vode, fitingi z dielektrično zaščito pa ščitijo jedro iz lasersko varjene aluminijske cevi pred vsemi vrstami kemične, elektrokemične in naravne korozije. Gladka notranja plast politilena skrbi za pretok vode z majhnim uporom in s tem manjšo šumnostjo. Aluminijasti sloj skrbi za stabilno obliko pri krivljenju cevi. Zunanji sloj je UV odporen. Raztezki cevi so izredno majhni. Življenska doba cevi je 50 let pri konstantnem tlaku 10 bar in konstantni temperaturi 95°C oziroma kratkotrajnimi temperaturnimi skoki do 110°C.
Skupina DALPEX je v proizvodnji cevi uvedla veliko število različnih testiranj kvalitete materiala in končnega izdelka. Stroga testiranja se vršijo v lastnem laboratoriju, kateri je eden izmed najmodernejših v Evropi. 12 različnih testov skozi proizvodnjo zagotavlja kvaliteto. Podjetje DALPEX je pridobilo večino najstrožjih Evropskih A-testov (DVGW, KIWA, UNI, SCTB, AENOR, SKZ,…). Prav tako pa so pridobili Slovenski certifikat o skladnosti.
Cevi dobavljamo v kolutih ter naslednjih dimenzijah:
Laser Multi Dalpex  GOLA     16×2,0 / 100m, 200m
Laser Multi Dalpex  GOLA     18×2,0 / 100m, 200m
Laser Multi Dalpex  GOLA     20×2,0 / 100m
Laser Multi Dalpex  GOLA     26×3,0 / 100m

Termoizolirana cev 6mm TERMO     16×2,0 / 50m, 100m
Termoizolirana cev 6mm TERMO     18×2,0 / 50m
Termoizolirana cev 6mm TERMO     20×2,0 / 50m
Termoizolirana cev 6mm TERMO     26×3,0 / 50m

Termoizolirana cev 9mm POLAR     16×2,0 / 50m – hlajenje in toplotne črpalke
Termoizolirana cev 9mm POLAR     18×2,0 / 50m – hlajenje in toplotne črpalke
Termoizolirana cev 9mm POLAR     20×2,0 / 50m – hlajenje in toplotne črpalke
Termoizolirana cev 9mm POLAR     26×3,0 / 50m – hlajenje in toplotne črpalke

Članki iz iste kategorije: