Vrhunska gnojila in substrati Plagron

Prednosti hidroponičnega gojenja rastlin

Zadnje čase je vedno bolj popularno hidroponično kmetovanje. Omogoča nam, da rastlinam dodamo točno toliko hranil, kot jih potrebujejo. Obenem pa je to zaprt sistem, kjer se voda reciklira. Tako bolj ekološko kmetujemo in varujemo naravo. Poleg tega pa lahko določamo vse pogoje za razvoj rastlin, kot sta svetloba in temperatura.

Izdelki Plagron vsebujejo tudi odlične rešitve za tak način kmetovanja. Tako imamo na izbiro:

Cocos brix

Namenjen je vrtnarjem, ki gojijo pridelek z hidroponično tehnologijo ter želijo čist in naraven vir mineralov. Obogaten je z kalcijevim nitratom. Ker je stabilen in ne vsebuje gnojil, je odlična rešitev za hitro rastoče rastline.

Cocos premium

Namenjen je hidroponičnen gojenju, saj ima stabilno vrednost pH. Ne vsebuje nobenih gnojil ter ga lahko uporabimo za izboljšavo zemlje.

Cocos slab

Idealen substrat za hidroponično gojenje, Cocos slab je popolnoma naraven izdelek, ki zadrži veliko vode in ne vsebuje gnojil.

Euro pebbles

Euro pebbles je poseben izdelek podjetja Palgron. Narejen je na osnovi gline, ki ne vsebuje soli. Tako ga lahko uporabljamo različnih hidroponičnih konfiguracijah.

Osnovna hranila za cvetenje in rast rastlin

Naš vrt potrebuje veliko več, kot samo zadostno količino vode in sonca. Vsaka rastlina ima zelo specifične zahteve, kar se tiče hranil. To je tudi razlog, da je faza rasti tako zelo pomembna. Našim rastlinam moramo nuditi pomembna hranila, kot so:

  • Nitrati
  • Fosfor
  • Kalij
  • Kalcij
  • Magnezij
  • Žveplo

Izdelki Plagron so na voljo tudi kot hranila, ki nudijo našim rastlinam boljše pogoje za uspešno rast. Tako poznamo:

Alga bloom

Osnovno, vendar bogato hranilo, ki je namenjeno kultiviranju rastlin, ki rastejo v zemlji. Uporabimo ga pri obdobju cvetenja, saj vsebuje polno mineralov in mikro mineralov, ki izvirajo iz alg.

Izberite samohodno kosilnico za lepo in negovano trato. Na trgu vam je na voljo pestra izbira kosilnic, izbirate lahko med ročno, električno, motorno oz. bencinsko in robotsko kosilnico. Preberi več ..

Članki iz iste kategorije: