Tradicionalni božični okraski so vabljivi in topli

Božični prazniki so zagotovo nekaj posebnega. Nikakor si ne zmoremo prestavljati, da tedaj ne bi na poseben način okrasili svojega doma. Še posebej mikavna izbira so tradicionalni božični okraski, ki so že na prvi pogled topli in ljubki. Če ste ljubitelj modernega dizajna, pa so za vas morda celo mikavnejši tako imenovani podedovani okraski za praznike. Še zdaleč ni nujno, da je izbrano okrasje za božič rdeče ter zelene barve. Za praznike lahko brez pomislekov posegate tudi po sodobnejših dekorativnih idejah. Najpomembneje je, da si za božič naredite ali kupite dekor, ki je najbolj primeren za vaše domače prostore.

Lahko si na primer omislite okraske v črno-beli kombinaciji. Takšna dekoracija je lahko zelo preprosta alternativa zeleno-rdeči kombinaciji. Prav tako je zelo sodobna ter v duhu skandinavskega duha.

Okraski v črno-beli kombinaciji so zelo preprosta alternativa zeleno-rdeči kombinaciji.

Dopolnitev božičnega dekorja s pticami in perjem

Perje kot božični okrasek lahko simbolizira prvi sneg v zimskem času. Naj bo čim bolj čisto ter puhasto. Svoje božično okrasje prav tako lahko učinkovito dopolnite z različnimi vrstami ptic. Če imate doma na primer privlačno zbirko pisanih peres, jih lahko posujete po božičnem drevescu. Belo perje poleg lučk je namreč lahko izjemno dobra popestritev pa tudi osvežitev.

Lahko si omislite tudi perje iz porcelana. To velja za starinski okrasek, ki lahko na vašem drevescu pridobi zelo sodoben pridih. Poleg lepo in privlačno okrašene smrečice – naravne ali umetne – pa na klubski mizici ne sme manjkati niti sodobno zasnovan božični venček. Tega lahko obesite tudi na steno, vrata, okna.

Božično okrasje iz smrečja

Če bo v vašem domu za božič in novo leto kraljevalo pravo oziroma naravno drevesce, ga lahko učinkovito poudarite z lepoto manjših okraskov ter z lučkami. Ne nazadnje je zelo dobrodošel tudi venček, ki je izdelan iz svežega smrečja.

Najpogostejši del božične dekoracije so vsekakor drobne lučke. Lahko na primer izberete LED lučke ter z njimi okrasite predmete ter prostore na prav edinstveni način. Seveda bodite dovolj pozorni tudi pri izbiri barv za lučke. Bleščeča bela svetloba na primer v prostoru ustvarja zelo hladen učinek. V lično okrašeni prostor namestite tudi nekaj stiliziranih snežink. Te preverjeno ustvarjajo še bolj moderen in nadvse privlačen videz.

Na mizici ne sme manjkati tudi sodoben adventni venček, sestavljen iz štirih sveč.

Je umetno božično drevo boljša izbira od naravnega

Zagotovo tudi sami okoli božiča po domovih opažate, da je umetno drevo vse bolj priljubljena izbira. Nekateri dobro veste, zakaj je temu tako. Po drugi strani pa precej ljudi še vedno raje prisega na naravnega. A ko umetno božično drevo postavite v določen del doma, nimate prav nobenih skrbi, da bi z njega kaj odpadlo. Na takšen način se ne nazadnje izognete tudi čiščenju.

Ena od največjih prednosti umetne smrečice je torej ta, da ostaja ves čas v povsem nespremenjenem stanju. Tudi pri postavljanju in razstavljanju praviloma z njo nimamo prav posebnega dela. Posamezni sestavni deli umetnega drevesa se preprosto po praznikih zložijo v ustrezno škatlo. Ta pa se postavi v prostor, kjer se hrani še preostalo božično okrasje.

Umetno drevesce za božič v nešteto različicah

Na sploh je umetno božično drevo polno prednosti. Ena je zagotovo tudi to, da je na trgu na voljo v številnih različicah. Kupite ga lahko v različnih velikostih, oblikah, barvah. Precej kupcev seveda prisega na tradicionalna zelena praznična drevesca. Po drugi strani pa so izjemno privlačnega videza tudi takšna  v srebrni, modri, beli, svetlo roza barvi.

Za božič in  novo leto bodo umetno drevesce zagotovo kupili oziroma postavili vsi tisti, ki jim je mar za naravna drevesca, ki rastejo po gozdovih. Ob tem pa seveda velja omeniti, da lahko sama proizvodnja dreves iz umetnih mas povzroča za okolje še toliko več škode ter nevšečnosti.

Hitreje in lažje je okrasiti umetno drevo, saj so veje lepo v sorazmerju.

Hitrejša in preprostejša okrasitev umetnega božičnega drevesca

V primerjavi z naravno smrečico za božič je veliko lažje, hitreje pa tudi preprosteje okrasiti umetno drevo. Veje in vsi ostali deli so lepo v sorazmerju in na vse dele lahko postavljamo najrazličnejše okraske, ne da bi se morali pri tem veliko mučiti.

Tako je končna podoba božičnega drevesca iz umetne mase lahko precej bolj pravljična in seveda tudi precej bolj privlačna.

Seveda pa je izbira vrste božičnega drevesca zlasti odvisna od vas samih. Ne glede na to, koliko prednosti vam ponuja umetno božično drevo, vas morda to ne more pripraviti do tega, da doma v božično-novoletnih časih ne bi postavili naravne smrečice, ki oddaja tudi prav poseben vonj.

Članki iz iste kategorije: